tisdag 25 september 2007

Uppror i Burma!

Ni som känner mig vet att jag sedan något år tillbaka vara engagerad i Burma genom det utmärkta Burmanätverket som S-studenter har.

De senaste veckorna verkar äntligen all den ilska som funnits i landets ha exploderat, hundratusentals människor demonstrerar under ledning av de Buddhistiska munkarna, som står mycket högt i samhällshiarkin. De närmaste dagarna kommer vara helt avgörande, idag utfärdade militärjuntan utegångsförbund. Om förbudet trotsas imorgon kommer det antingen sluta i blodbad eller revolution.

Lokalt i Gävleborg arrangeras det en demonstration i Hudiksvall av exil-burmeser för att uppmärksamma frågan. På söndagen kommer jag tillsammans med Tyson Kapawsay från en exilorganisation i Sverige att hålla seminarie om Burma på en internationell dag som Socialdemokraterna anordnar.

Engagera dig i frågan, har du möjlighet kom på seminariet!

måndag 17 september 2007

Marksossarna är så bra!

Som vanligt ligger min arbetarekommun i framkant med att bredda partiverksamhet och hitta nya sätt att kommunicera med medlemmar och sympasitörer. Det senaste är vår egna Youtube-kanal, Marksossar, där vi lägger upp en massa bra filmklipp från verksamheten.

Superduperbra!

Min mor berättar om varför man ska vara med i SAP.


lördag 8 september 2007

Hösten i Gävleborg

Nu har vi fått iordning på vår planering inför hösten och det ser bra ut, en intensiv kampanj i september och oktober, flera SSU-kurser och en stor satsning på Gävleområdet. Det känns som att det kommer gå väldigt bra bara vi lyckas rida på den framgångsvåg som SSU just nu upplever. Som vanligt handlar det dock självklart om att hela tiden hålla uppe tempot.