måndag 29 september 2008

Snöfall på Mars!


Bortsett ifrån politik så är jag grymt intresserad av rymden och andra planeter, vilket gör att idag är en extra rolig dag. NASAs laboratorium på vår grannplanet Mars har nämligen upptäckt att det snöar på den röda planeten! Otroligt häftigt tycker jag, det får tankarna att börja snurra om att vi en dag kommer leva och verka på många planeter. Hoppas verkligen jag hinner uppleva rymdturism innan man kolar.

måndag 22 september 2008

Halvtid med högern

Här kommer SSUs lilla film om högerns två år vid makten - en liten rekapitulering av vad som hänt (och vad som inte hänt...)

fredag 12 september 2008

Solidaritet med cyklonoffren

Årets stormsäsong i Karibbien har varit ovanligt svår, tre-fyra svåra oväder på bara några veckor har bland annat förstört 80% av alla hus på Turcs och Caicosöarna. I Haiti har mer än 500 människor mist livet i stormen och på Kuba har fler än 300 000 hem raserats, för första gången på årtionden har tropiska stormar också skördat liv på i landet. Stormarna har också slagit till mot USAs sydkust där de sedan tidigare stormdrabbade kustsamhällena åter fått evakuerats.
Jag vill så klart inte göra några politiska poänger av tragedin men skillnaden i hur starkt ett samhälle är blir så tydligt i sådanna här situationer, dödsfallen på Haiti skulle kanske kunnat ha undvikits ifall samhället hade varit starkt och kunnat organisera bättre skydd.
Vi måste alla arbeta för att fler länder i Karibbien skapar starka samhällen där alla tas omhand även i stormtider.