onsdag 2 juli 2008

Internationellt trams

Ja, så har då vår International haft kongress igen, denna gång i det vackra Aten. Än en gång har svensk socialdemokrati försuttit chanserna att driva på en radikal socialdemokratisk politik på internationell nivå. I dokumentet om världsfred som antagits kan man läsa det som pågår just nu i Irak inte alls är en ockupation utan en utveckling mot fred och demokrati. Dokumentet ignorerar helt det faktum att USA invaderade landet, något som bland annat Jan Eliasson uttryckt är svenska Socialdemokraternas åsikt. Mycket märkligt.

Jag gillar tanken bakom Internationalen, att samordna progressiva rörelser överallt i världen för att ställa gemensamma krav är en jättebra idé. Lite tråkigt att det inte funkar i verkligheten dock. Dessutom har dom ju faktiskt en grymt snygg logotyp.

3 kommentarer:

Catti Ullström sa...

Om man skriver att de har en snygglogotyp är det väl typ lag på att klistra in densamma... nu måste jag ju leta upp den på nätet. Suck. ;-)

Pepparn sa...

Tuff kritik!

Pepparn sa...

Jag saknar inlägg, Jonas! Har du glömt hur man gör? Fram för mer politisk, kritisk granskning och åsiktsinlägg som jag kan opponera mot och ibland hålla med!