tisdag 20 mars 2007

Dags att bli tuffare

Okej, ärligt... hur kul är det egentligen att gå på ett möte med S-föreningen? Oftast fattar man inga beslut i aktuella frågor, eftersom det sker utav fullmäktigegruppenn eller liknande. Man brukar inte heller ha några intressanta föreläsningar eller politiska debatter eftersom de somm kommer på mötena oftast är förtroendevalda i andra instanser där de får diskutera politik.

Så det slutar med att man väljer sin justerare, rapporterar om ekonomin, väljer nån delegat till något företroenderåd och dricker sitt kaffe. Nu generaliserar jag ganska så grovt här, men visst känner vi igen oss?

En klubb som inte funkar på det här viset är Katapult, en aktivitetsklubb i Uppsala. De bedriver kampanjer och aktiviteter året runt. Bland annat firade de på Stora Torget i Uppsala att Mona Sahlin blivit ordförande. Otroligt coolt. Men det allra bästa är att det inte bara är ett sätt för Arbetarekommunen att skuffa undan all utåtriktad verksamhet på några få eldsjälar, utan man driver en hård politik också. Bland annat attackerar man politikerlönerna i en motion till Upplands partidistrikts stämma.

Kampanjande tillsammans med förslag som rör om i den något gråa rörelsen är precis vad vi behöver. Fram för Katapult!

1 kommentar:

Johanna Falk sa...

Va cool S-förening!