tisdag 25 september 2007

Uppror i Burma!

Ni som känner mig vet att jag sedan något år tillbaka vara engagerad i Burma genom det utmärkta Burmanätverket som S-studenter har.

De senaste veckorna verkar äntligen all den ilska som funnits i landets ha exploderat, hundratusentals människor demonstrerar under ledning av de Buddhistiska munkarna, som står mycket högt i samhällshiarkin. De närmaste dagarna kommer vara helt avgörande, idag utfärdade militärjuntan utegångsförbund. Om förbudet trotsas imorgon kommer det antingen sluta i blodbad eller revolution.

Lokalt i Gävleborg arrangeras det en demonstration i Hudiksvall av exil-burmeser för att uppmärksamma frågan. På söndagen kommer jag tillsammans med Tyson Kapawsay från en exilorganisation i Sverige att hålla seminarie om Burma på en internationell dag som Socialdemokraterna anordnar.

Engagera dig i frågan, har du möjlighet kom på seminariet!

2 kommentarer:

Pepparn sa...

Test...

Pepparn sa...

Nya tag...det verkar som vi kan koppla i hop oss på något sätt. Om du lägger en länk till "fåglasång.nu" få du en mammas perspektiv på dina världsomfattande betraktelser - kan vara intressant eller hur?

Många bamsekramar och hälsa tåg-museet!