tisdag 18 mars 2008

Rapport ifrån Gävle arbetarekommuns årsmöte

Ja, så var det över. Ännu ett år, ännu ett årsmöte. Jag har aldrig varit särskilt förtjusta i dem, speciellt inte när det är partiet som anordnar. Själv tror jag det är ett feltänk när man lägger så mycket vikt på dem. Som vanligt bråkade man om vem som skulle vara ordförande, "oppositionen" inom fackförbunden förespråkade annan kandidat än valberedningen. Lite oväntat blev det en ganska stor förlust, 42 mot 91 för valberedningens kandidat.

Inte för att det hade spelat någon roll.

Många talade väl om vilka fina personer dessa både herrar var men ingen vågade ta tag i de riktiga frågorna; varför vi är så usla på att värva medlemmar, varför så få deltar i den regelbundna verksamheten, varför vi i flera frågor för en socialliberal politik i kommunen. Istället för att presentera ett klart och tydligt program för förändring så blir det istället en maktkamp mellan olika intressen inom partiet.

Just nu är jag väldigt trött och lite desillusionerad, någon mer borde väl ändå förstå problemen vi har? Förhoppningsvis kan de närmaste veckornas arebete där vi har flera riktigt bra grejer på gång roda bot på det.

Inga kommentarer: