tisdag 18 mars 2008

Stoppa utvisningen av Enayatulla Adel!

Imorgon skulle Enayatulla Adel flygas till Afghanistan, endast ett fax med hot om fördömmande ifrån UNHCR, FNs flyktingorgan, kunde avvärja utvisningen i sista sekund. Adel hämtades brualt av polis i sin lägenhet i Hofors på torsdagsmorgonen - utan någonsom helst förvarning. Genom ett massivt folkligt stöd kunde över 100 personer på fredagen sluta upp i ett demonstrationståg i Gävle där Adel hölls inlåst på Migrationsverkets Förvaringsavdelning (Ja, det heter så).

I april kommer ett beslut om att stoppa avvisningar till Afghanistan att diskuteras, med hänvisning till säkerhetsläget där. Intill dess visar Migrationsverket sitt totala förakt mot humanism och mänskliga rättigheter genom att försöka utvisa så många som möjligt, 500 personer sitter idag inlåsta på olika anstalter runt om i Sverige och man vill skicka ut 1 400 snarast möjligt.

Det är inte acceptabelt att Sverige, som förövrigt understödjer kriget i Afghanistan genom vapen tillverkade av Bofors, ska skicka tillbaka oskyldiga människor till den misär som väntar dem.

Alla människor runt om i Sverige som fortfarande hyser någon form av medmänsklighet kvar i dessa kalla tider måste protestera mot den inhumna flyktingpolitiken!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Misslyckas man att få asyl i det mångkulturella invandrarparadiset Lävvaposvennenisverige....ja då ska man utvisas på studs!

Unknown sa...

Utgår från att anonym inser själv att ingen kommer ta dig på allvar...

Bra artikel för övrigt!
Sveriges asylpolitik är inte människovärdig, oavsett vilket parti som leder regeringen.

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Impressora e Multifuncional, I hope you enjoy. The address is http://impressora-multifuncional.blogspot.com. A hug.

maria sa...

Vad hände sedan? var det så att han ändå utvisades och sedan avrättades? Finns det något i media om detta ? Ville gärna ha något för att påvisa hur farligt det är med dessa utvisningar nu,eftersom jag försöker hjälpa en man soom drabbats av den svenska islamafobin pga. att hans före detta fru inte ville att han skulle få delad vårdnad. Då är det enkelt som kvinna att anmäla en muslimsk man ,även om det var HON som var den fanatiskt religiösa i familjen. Han kommer troligen att dö trots permanent uppehålls tillstånd här, barn ,jobb och en ovanligt stark vilja att bli en god svensk medborgare.Utvisning till Kabul,trots att han kommer från en helt annan provins och med föräldrar som dödades redan tidigt så har han inte en chans.
FN har ju reagerat på de svenska utvisningarna till Kabul, men vi har ju ett Migrationsverk vars människor tycks helt utan hjärta eller skam i kroppen.