tisdag 10 februari 2009

Stöd ockuperade fabriker!


I efterdyningarna av finanskrisen börjar människor organisera sig för att behålla jobben, ett av de mer militanta sätten är att helt sonika vägra bli arbetslös och ockupera sin arbetsplats. Inom loppet av några få veckor har det hänt flertalet gånger och vi lär säkert få se en explosionsartad utveckling. I Argentina och Venezuela står dussintals industrier under arbetarkontroll efter att arbetare protesterat mot chefernas nedläggning - och gissa vad, fabrikerna går bättre än någonsin.

Vill du visa stöd rent praktiskt så skänk då några kronor till arbetarna vid PT Timur Selatan, ett träföretag i Indonesien som sedan några dagar står under arbetarkontroll efter att företagsägarna lagt ner företaget och vägrat betala det lagstadgade avgångsvederlaget. Din fackförening, S-klubb eller arbetarekommun kan också skriva ett stöduttalande och skicka till espebi@yahoo.com.

1 kommentar:

Mats sa...

Vad händer när ingen vill köpa produkterna som tillverkas. Det går väl inte att tillverka bara för tillverkningens skull. Jag tycker faktiskt det är bra om konsumtionen minskar, det tär mindre på jordens resurser.