måndag 8 oktober 2007

Hur man gör Arbetarekommunmöten viktiga

Alla i det här partiet går omkring och gnäller över att vi är så få och att det inte längre kommer något folk på våra möten. Själv har jag alltid varit övertygad om att det handlar om att våra medlemsmöten blivit irrelevanta och att makten finnas någon annanstans.

Ett undantag som bekräftar min lilla teori är Borås Arbetarekommun, här har man medlemsmöten som drar 250 personer eller fler. Fortfarande alldeles för lite men ändå så oerhört mycket bättre än att många andra jämnbördiga städer, där jag bor ligger väl snitten på runt 50-60 deltagare.

Jag är helt övertygad om att så många människor går på Borås Arbetarekommuns möten på grund av att de har möjlighet att påverka beslut. Det är nämligen en av de få A-kommuner där det fortfarande finns en livlig debatt och reella beslut fattas. Exempel på beslut ifrån senaste medlemsmötet är:
  • Valda politiker ska ha en skyldighet att hjälpa sin geografiska s-förening.
  • Skolfrukost ska införas på Borås skolor.
I många andra arbetarekommuner lyfts frågor i styrelser och nämnder med resultatet att bara ett fåtal får reellt inflytande över politikens utformande. Ska vi återigen bli en folkrörelse, ett massparti, så måste vi återupprätta medlemsmötet som partiets högsta beslutande organ!

1 kommentar:

Pepparn sa...

Det var väldigt - vilken hetta! Har du haft en dålig dag eller har du varit på en inspirerade träff?
Saknar dig på "Peppern". Tacksam för lite kommentarer!

Karmar.