tisdag 15 maj 2007

Brown vs. McDonnell

Jag har inte bloggat på ett tag, mycket beroende på att jag har arbetat otroligt mycket med SSU Gävles 1:a-maj festival (mer om det imorgon) men också för att jag inte hittat några ämnen som intresserat mig det senaste.

Idag kom dock en mycket glad nyhet ifrån Labour, det blir en röstning bland medlemmar och fackföreningar om vem de vill ha till ordförande, vänsterutmanaren John McDonnell eller Gordon Brown som representerar New Labour. Även om McDonnell inte har någon större chans så är det ändå otroligt bra att Labour får en öppen debatt om vilken inriktning partiet ska ta de närmaste åren. Förhoppningsvis kan skutan iallafall styras något åt vänster och de värsta elementen av Tredje Vägen-tänkande rensas ut.

Kolla också in Labourhome som är en bloggportal för arbetarerörelsen i Storbritannien.

Imorgon blir det text och bild ifrån 1:a maj, alldeles för sent. Men ändå.

1 kommentar:

Mikael Åhman sa...

Medlemsomröstning om partiledarskapet? Och i Mp här hemma påstår initierade källor att det kan bli votering - på sittande kongress, no less - om vem som skall bli deras partisekreterare.

Anarkismen inom partiväsendet breder ut sig. Vad har hänt med de gamla goda socialistfasonerna, att enhälligt ställa sig bakom valberedningens förslag :-P

OBS: Ironi...