måndag 12 februari 2007

Seger för Handels!

Efter en kort blockad mot butiken Make Up Store i Kristianstad gick arbetsköparen med på fackets krav och tecknade kollektivavtal för sin Handels-anslutna anställde. Det innebär att den anställde nu får ett mycket bättre förhandlingsläge och trygghet i sitt arbete.

Victoria Frankenius, som äger butiken, tycker dock att hon ska ha rätt att behandla sina anställda sämre än större företag. Man kan ju undra lite lätt vad logiken i det är.

"
Jag ska på mitt lilla sätt försöka få facket att ändra metoder, och politikerna att ändra reglerna. Jag tycker inte att småföretag ska omfattas av samma regler som exempelvis Ericsson"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Facket borde ägna sig åt att proklamera nyttan för arbetstagare att vara anslutna till facket, inte att med utpressning (läs blockad) och hot om att sänka någons affärer få en arbetsgivare att teckna en "frivillig" överenskommelse med facket.
Det Handels ägnat sig åt här är rena maffiametoder och deras agerande bör rimligen vara åtalbart. Stå på dig Victoria!

Jonas Ryberg sa...

Jaha, nu verkar batong-liberalerna hittat hit igen.

Jag antar att du helt håller med hennes påståene om att hon som småföretagare har mer rätt att behandla sina anställda som skit än en företagare med säg 75 anställda.