fredag 9 februari 2007

Terrorismens lögn

Här kommer den enkla förklaringen till varför Sverige inte kommer drabbas att terrordåd.

Vi mördar inte civila i Irak, Afghanistan, Palestina, Libanon eller Somalia.

Så enkelt är det. Det är nämligen inte såsom borgarnas vill påstå att de som utför självmordsdåd är fanatiker vars mål är att mörda alla kristna. Visst, det finns säkert en och annan av dem också. Men majoriteten är människor som kämpar för att slippa vara ockuperade. Människor som faktiskt inte tycker det är särskilt trevligt att få sina hus rivna av bulldozers eller sina byar sönderbombade av amerikanska bombplan.

Motståndet, terrorismen eller vad man nu vill kalla det är ett resultat av västerländsk, framför allt amerikansk imperialism. Det är ett motstånd mot att västerländska länder lever i överflöd medans Mellanöstern svälter.

Vi skulle kunna få fred i Mellanöstern hyffsat enkelt. Om USA tog alla de pengar man lagt ned på Irak-kriget och sin vapenutveckling och satsade dem på att minska fattigdomen så skulle terrorismen snart inte existera.

Hat föds ur fattigdom. Jag kan till och med tycka det är berättigat att hata när man själv svälter och andra lever i lyx.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför inte kalla ditt inlägg "Jonas Ryberg's lögn. Okunnighet om verkligheten ger dig inte rätt att komma med osanna påståenden.
Nâgra kommentarer:

1. De radikala islamska terroristerna har ufört åtskilliga anfall på framför allt USA INNAN USA anföll Irak. Dessa anfall tog sannerligen inga hänsyn till att mestadels civila dödades.

2. Har du läst FN's resolutioner om Irak och Sadam Hussein? De är mycket lärorika.

3. Vilka är det som mördar kristna i Somalia? Läs på bättre!

4. Du tror inte att människor skulle döda varandra av religiösa skäl, det skedde på Irland under hundratals år.

5. Gå tillbaks några månader och läs om hur den muslimska församlingen i Stockholm uttalade sig om judarna. Där kan du lära dig om religiöst hat.